sfeerbeelden desembrood en bakken in een pan

Desembrood-bakken-in-een-pan

Desembrood gebakken in een gietijzeren pan
Hoe bak je een brood in een pan in de oven? En waarom zou je dat willen doen? In plaats dat je het brood rechtstreeks in de oven schuift, plaats je het nu direct in een gloeiend hete voorverwarmde hittebestendige pan (denk aan grepen die misschien niet in de oven mogen). Daar leg je onmiddellijk een deksel op. Het verdampende vocht blijft nu gevangen in de pan en zorgt ervoor dat de deeghuid niet direct dichtbakt en mooier rijst. Ook zorgt het vochtige ‘klimaat’ voor een krokante korst. Na 15 minuten haal je het deksel van de pan en bakt het brood de resterende tijd tot het gaar is.

Op de laatste foto zie je een ovaal gevormd brood, gebakken in een ovale emailleerde gietijzeren pan. Je kunt geëmailleerde pannen of niet geëmailleerde pannen nemen zoals van het merk: le creuset, staub of iets dergelijks.

sfeerbeelden en brood bakken in een gietijzeren pan

Bakken op de barbecue
Wil je eens een brood bakken op de barbecue? Dat kan namelijk prima! Zeker m.b.v. een gietijzeren pan. Het is dan handig als je een thermostaat op de bbq hebt, waar je de temperatuur kan aflezen. En je moet de deksel plaatsen op de bbq, zodat je de warmte goed vasthoudt. Je kunt ook op een een pizzasteen bakken. Ook dan moet je de deksel van de bbq sluiten. Verwarm de pan of pizzasteen tot het gloeiend heet is. Anders plakt het deeg onmiddellijk vast aan de bodem.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *