heerlijke-piadina-met-desem-bij-desembroodbakjezelf-nl

Piadina met desem

piadina-met-desem-op-desembroodbakjezelf

Heerlijke piadina met desem

Wat een vondst deze smakelijke ‘flatbread’ uit Italië. Ik heb ze nu al een paar keer gemaakt en dit recept hou ik erin! Ik heb ze op Irene kookt geplaatst, dus daar ga ik jou als desemliefhebber naartoe verwijzen.  Piadina met desem

Een paar extra tips voor de piadina

Zoals voor alle recepten met desem geldt: tijd=smaak. Dus als je de tijd hebt, laat dan het deeg voordat je het in bolletjes verdeelt eerst een uurtje of twee rijzen. Daarna vorm je de bolletjes en rol je ze uit tot platte ronde pannenkoekjes. Die laat je afgedekt ook weer geruime tijd rijzen. Denk aan 2 uur. Verder is het zaak om iets meer vocht toe te voegen, zodat je een natter deeg krijgt. Anders drogen de pannenkoekjes teveel uit tijdens de langere rijs.

Waar komt de piadina vandaan?

Op Irene kookt ga ik ook verder in op de oorsprong van de piadina. En zoals zo vaak als ik ga graven in de geschiedenis, dan kom ik toch weer uit bij die Romeinen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *