de workshop speltbrood

Workshop volkoren speltdesembrood

De workshop volkoren speltdesembrood bij desembroodbakjezelf
Jij kunt nu een nieuwe workshop volgen. Centraal hierin staat het bakken van een desembrood van 100% speltmeel met pompoen- en zonnebloemzaden. Je volgt de instructievideo en leert stap voor stap hoe je een gezond en vezelrijk desembrood bakt. Daarnaast kun je theoriestukken lezen over graan, bakken, kneden, rijzen, en nog veel meer.

Wat kost deze workshop?
De workshop is heel gunstig geprijsd. Voor 37 euro log jij vanaf je tablet, laptop of computer in op de digitale leeromgeving. Daar heb jij 7 x 24 uur toegang tot het lesmateriaal.

de workshop volkoren speltdesembrood

Is de workshop wel iets voor mij?
Dit is een workshop voor mensen die graag een puur en vezelrijk desembrood willen leren bakken. Als je weinig tot geen ervaring met het bakken van een desembrood hebt, dan is deze workshop uitermate geschikt. Je krijgt een gedegen basis en kunt na het volgen van de online cursus zelf een desembrood bakken van speltvolkorenmeel. Ook heb je nu voldoende kennis om aan de slag te gaan en andere soorten desembrood te bakken.

aanmelding workshop

Prikkelbare darm syndroom, FODMAP’s en candida
Dit type brood wordt door een groeiende groep mensen met bepaalde klachten goed verdragen. Als jij (chronische) darmklachten hebt dan is het de moeite waard om desembrood van 100% volkoren speltmeel te proberen.

Lees meer over PDS en FODMAP’s.
Hier kun je meer lezen over desembrood en candida infectie.

Desembrood is gezond voor iedereen

  • Door het lange rijsproces van desembrood zorgt een enzym ervoor dat er bij het bereiden van een volkoren desembrood fytinezuur wordt afgebroken en er vitamines en mineralen vrijkomen.
  • In een zuurdesemdeeg worden meer gluten-eiwitten afgebroken dan in gistbrood.
  • De glycemische index van volkoren desembrood is lager dan gistbrood van hetzelfde meel. In jouw darmen verteert desembrood dus langzamer en geeft minder het effect van een bloedsuikerpiek.
  • Zuurdesembrood wordt al zo’n 5.000 jaar gegeten. Gistdeeg van gist uit de fabriek bestaat past sinds halverwege de 19e eeuw.
  • Desembrood is een puur brood zonder kunstmatige toevoegingen. Het wordt in de basis gemaakt van meel, water en zout. Dat is een prettig idee!
  • Is het je weleens opgevallen dat desembrood een langere houdbaarheid heeft dan gistbrood?

Wil je meer informatie over de workshop?
Lees verder op de workshop volkoren speltdesembrood. Of stuur een mail naar info@desembroodbakjezelf.nl.


5 gedachten over “Workshop volkoren speltdesembrood

  1. Heb een e-mail gestuurd maar er kwam een foutmelding. Nogmaals verstuurd maar geen reactie.
    Graag zou ik de miniworkshop over het rijzen van een desembrood ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *